Sprekende Stenen – Studio Sytse Jansma

Sprekende Stenen

Sprekende Stenen is een literatuurproject over eenzaamheid, dat deel uitmaakt van het programma Over de drempel van de gemeente Leeuwarden.

Hoe ruikt, klinkt, voelt eenzaamheid?  Sprekende stenen wil met verhalen eenzaamheid zintuigelijk en dus invoelbaar maken. Vijf schrijvers in gesprek zijn geweest met mensen die door zeer verschillende oorzaken in aanraking zijn gekomen met eenzaamheid. Dat heeft een aantal innemende verhalen opgeleverd. Deze kun je beluisteren in het drukke centrum van Leeuwarden, want eenzaamheid hoort namelijk bij de mens, bij mens-zijn.

Met je mobiele telefoon ontdek je via een online plattegrond waar de verhalen te vinden zijn. Zo wandel je een route tussen acht sprekende stenen (gevelstenen) en een ontmoetingsbank. Door de QR-code bij de stenen te scannen, laat je ze spreken. 

De deelnemende schrijvers zijn: Remco Kuiper, Gemale Bofunda, Nicole van den Berg, Raymond Muller en Sytse Jansma. Kunstenaar Ineke van der Blom heeft zowel de stenen als de ontmoetingsbank gemaakt.

Sprekende Stenen is een samenwerking tussen Studio Sytse Jansma, Leeuwarden UNESCO City of Literature en Kunstwerkplaats Ineke van der Blom. Met dank aan: Gemeente LeeuwardenOver de DrempelArcadiaHumanitas LeeuwardenNHL Stenden Hogeschool en de provincie Fryslân.

Meer info:
www.leeuwardencityofliterature.nl/sprekendestenen
https://overdedrempel.frl

Samenwerking met: