Sprekende Stenen

Sprekende Stenen is een literatuurproject over eenzaamheid, dat deel uitmaakt van het programma Over de drempel van de gemeente Leeuwarden. Dichter Sytse Jansma maakt Sprekende Stenen tussen september 2021 en mei 2022 en presenteert het tijdens Arcadia.

Hoe ruikt, klinkt, voelt eenzaamheid?  Sprekende stenen wil met verhalen eenzaamheid zintuigelijk en dus invoelbaar maken. Vijf schrijvers in gesprek zijn geweest met mensen die door zeer verschillende oorzaken in aanraking zijn gekomen met eenzaamheid. Dat heeft een aantal innemende verhalen opgeleverd. Deze kun je beluisteren in het drukke centrum van Leeuwarden, want eenzaamheid hoort namelijk bij de mens, bij mens-zijn.

Met je mobiele telefoon ontdek je via een online plattegrond waar de verhalen te vinden zijn. Zo wandel je een route tussen acht sprekende stenen (gevelstenen) en een ontmoetingsbank. Door de QR-code bij de stenen te scannen, laat je ze spreken. 

De deelnemende schrijvers zijn: Remco Kuiper, Gemale Bofunda, Nicole van den Berg, Raymond Muller en Sytse Jansma. Kunstenaar Ineke van der Blom heeft zowel de stenen als de ontmoetingsbank gemaakt.

korte uitleg met voorproefje


Sprekende Stenen is een initiatief van dichter Sytse Jansma en is gemaakt in samenwerking met: Gemeente Leeuwarden, Over de Drempel, Leeuwarden UNESCO City of Literature, Arcadia, Humanitas Leeuwarden en NHL Stenden Hogeschool.

Meer info:
https://overdedrempel.frl/
www.leeuwardencityofliterature.nl

Samenwerking met: