Rozige maanvissen op Radio 1 – Studio Sytse Jansma

Rozige maanvissen op Radio 1

Zondagnacht mocht ik in het radioprogramma ‘Wat blijft’ (Human) op Radio 1 vertellen over mijn dichtbundel ‘Rozige maanvissen’. Hoewel de bundel nog niet uit is (17-01), had Lara Billie Rense het manuscript al gelezen en wilde ze dat ik erover kwam vertellen en een aantal gedichten ging voorlezen.

Ik vond het heel bijzonder dat ik zoveel tijd kreeg om over de aanleiding, het schrijfproces en de rol van poëzie bij rouw mocht vertellen.

Aan het einde mocht ik nog een voorproefje laten horen van een muzikale voorstelling die ik samen met Noorderwind Muziekproducties ga maken.

De uitzending is hier terug te beluisteren (minuut 8-27): https://www.nporadio1.nl/uitzendingen/wat-blijft-live/bcc8687b-6d91-4e9f-adb8-9d13018b5706/2024-01-08-wat-blijft

of via het Spotify-podcastkanaal van ‘Wat blijft’ (minuut 6-25):